En hjemmeside som ikke er mobilvennlig vil gå glipp av mye trafikk fra diverse søkemotorer. Den vil også få problemer med konvertering av besøkende. Dette vil også gi siden en høyere fluktfrekvens, som i sin tur også påvirker plasseringen i Google, men hvordan kommer man ut av denne onde sirkelen?

Siden 2014 har det vært flere mobilbrukere enn brukere av datamaskiner. Og siden Mai 2015 har de fleste søk i Google kommet fra en mobil enhet (enten mobil eller nettbrett). Siste kvartal i 2015 var det første hvor surfing fra mobile enheter i vesten overgikk surfing fra datamaskiner. 2016 er «mobilens år», og fra og med dette året vil mobile enheter antagelig stå for det meste av inntektene på internett.

Hvordan få mobilvennlig side?

Første trinn i din strategi for mobil markedsføring burde være å skaffe en mobilvennlig / responsiv hjemmeside. Dette får du om du betaler for utvikling av en helt ny hjemmeside med en moderne løsning som f.eks. WordPress. Dette kan være tidkrevende, og dyrt.

En raskere løsning er å mobiltilpasse den hjemmesiden dere har idag. Dette vil også bevare designet og alt innholdet.

Slik mobiltilpasses en hjemmeside

  • For å mobiltilpasse et nettsted må man først og fremst forhindre at enheten «forminsker» innholdet for å få hele siden til å vises på skjermen samtidig.

Denne koden ser slik ut:

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
  • Deretter må man laste inn et CSS stilark som f.eks. Bootstrap.
  • Til sist må elementene på siden få stilklasser som tilsier at de skal «kollapse» ved diverse bredder. Når de kollapser vil de oppta hele bredden, fremfor å være ved siden av hverandre.

Det kan dukke opp noen konflikter ved noen typer innhold, som kontaktskjemaer, tabeller, bildekaruseller osv. Disse må løses manuelt.

Ved å laste inn et stilark som Bootstrap vil mange av elementene på siden bli «stylet» svært forskjellig. Til og med vanlig tekst og overskrifter vil bli annerledes. For å unngå dette må man kun laste inn de responsive kodene i Bootstrap. I hovedsak trenger man rutenettet og navigasjon.

Hvis menyen / navigasjonen på hjemmesiden ikke er satt opp «korrekt», vil ikke bootstrap ha noen påvirkning. Da må denne også fikses manuelt.

Bootstrap krever at man legger til stilklasser på og rundt alle elementer som trenger mobiltilpasning. Det kan også føre til svært mange konflikter hvis hjemmesiden har et komplisert stilark fra før. Hvis man ikke ønsker eller har mulighet til å legge stilklasser på elementene på siden, så vil men heller ikke kunne bruke Bootstrap.

Mobiltilpasning uten bootstrap

I mange tilfeller vil det være for tidkrevende å bruke Bootstrap på grunn av alle stilklassene som må legges til, og alle konfliktene som må løses. For å unngå konflikter mellom Bootstrap og andre stilark, må man mobiltilpasse hjemmesiden manuelt. Dette gjør man ved å skrive et eget stilark spesifikt for hjemmesiden, som tar hensyn til designet og  layoutet til siden.

Å manuelt mobiltilpasse en side krever inngående kunnskap om CSS og HTML. Vi har erfaring med manuell mobiltilpasning, ta kontakt for å få et tilbud.