Når man skal drive en hjemmeside, enten som bedrift eller privat, så lønner det seg veldig å bruke et publiseringssystem (CMS), da dette gir et godt grunnlag både med tanke på design, utforming, funksjonalitet, og sikkerhet. Vi anbefaler å bruke WordPress for hjemmeside med WooCommerce for nettbutikk, da disse har vist seg å være de mest pålitelige, og brukervennlige, samt at de har størst oppslutning, support, og størst utvalg av utvidelser.

WordPress er best for hjemmeside

Bilde: Kakediagram av markedsandel for publiseringssystemer i 2015; WordPress hadde 50%.
WordPress m/ 50% makedsandel i 2015

I flere år var det en debatt om hvilket publiseringssystem som var best, både når det gjelder det tekniske grunnlaget, og brukervennligheten. Idag er debatten over, og faktum er at det er svært få situasjoner hvor WordPress ikke er det definitivt beste valget. Som et resultat av dette har WordPress hatt en enorm vekst de siste årene og ifølge w3techs.com er det installert på 25% av alle hjemmesider, og ca. 60% av alle hjemmesider som bruker et publiseringssystem.

Det faktum at WordPress er mest brukt betyr at tekniske forumer på nettet inneholder svært mange spørsmål fra vanlige brukere av systemet. Det er med andre ord en selvforsterkende prosess. De fleste utfordringer er allerede løst av flere andre, som har publisert fremgangsmetoder, løsninger og sine erfaringer på diverse forumer og blogger. Ved å være størst, har de også etablert den beste og mest omfattende supporten, av alle publiseringssystemene.

Dette gir ganske mange fordeler når det gjelder å finne utvidelser. Modulutviklere prioriterer WordPress først og fremst, og det samme gjelder tredjeparter som man kan trenge å integrere hjemmesiden imot, som Bring Fraktguide, forskjellige betalingssløsninger, og verktøy som Google Analytics.

WordPress + WooCommerce er best for nettbutikk

Bilde: Kakediagram over mes tbrukte nettbutikkløsninger for 2015; WooCommerce med 29% markedsandel
WooCommerce m/ 29% markedsandel i 2015.

Det mest populære av alle nettbutikkløsninger er i dag er WooCommerce, som er en utvidelse til WordPress. Dette er også resultat av en selvforsterkende prosess; pga. populariteten til WordPress har WooCommerce blitt tilsvarende populær for nettbutikk, og videre har den fått flere brukere, mer tilbakemeldinger til utviklerne, mer support og hjelp, og teknisk fremdrift. Den er ikke bare mest populær, men den er pr. idag, den beste løsningen i de aller fleste tilfeller – noe som videre øker bruken.

Ifølge trends.builtwith.com leder WooCommerce med 29% av markedsandelen for nettbutikkløsninger på internett, trykk på «entire internet» for å se oversikten. Kombinasjonen av WordPress og WooCommerce gir en svært solid grunnmur for en nettbutikk.

Når bør jeg bruke WordPress?

Dersom du ønsker å bygge et «system» fremfor en hjemmeside, så er ikke WordPress optimalt. Altså hvis siden skal mer enn å vise, samle, og videreføre informasjon. Det mest kompliserte en WordPress side burde brukes til er å bygge nettbutikk.